wyrok Anonser pl Anonser pl wygrywa w sądach Anonser pl pozytywne opinie Anonser pl przeprosiny

58 74 636 68 |

NASZA SPECJALIZACJA:

  1. wyrok Anonser pl

    Anonser pl wygrywa w sądach

    Anonser pl pozytywne opinie

    Anonser pl przeprosiny



    Rekomendacja: 1 na 5 Popularność: 155 Opinie: 3

    Godziny otwarcia

    Pn 00:00 - 00:00

    Wt 00:00 - 00:00

    Śr 00:00 - 00:00

    Cz 00:00 - 00:00

    Pt 00:00 - 00:00

    Sb nieczynne

    Nd nieczynne

wyrok Anonser pl

Anonser pl wygrywa w sądach

Anonser pl pozytywne opinie

Anonser pl przeprosiny

  1. Anonser.pl wygrywa przed sądami polskimi sprawy z nieuczciwymi klientami odmawiającymi zapłaty za wykonane usługi internetowe.
    Odesłanie formularza internetowego z zamówieniem nie jest zawarciem umowy.
    Formularz zamówienia w Anonser.pl jest czytelny i nie może nikogo wprowadzać w błąd.
    Formularz taki jest przed Sądem dowodem.
    Przedsiębiorca odpowiada za działania osób, którym udostępnia swoją skrzynkę e-mail czy login i hasło jak za własne.
    Przy złożeniu zamówienia przez Internet nie jest wymagalne jego następcze potwierdzanie w trybie art. 103 kc.
    Takie są wnioski zawarte w uzasadnieniu prawomocnego wyroku Sądu Rejonowego dla M. St. Warszawy w Warszawie z dn. 6 marca 2017r. sygn. akt VIII Gc 4946/16
    Treść całego wyroku z uzasadnieniem kliknij tutaj: Wyrok_z uzasadnieniem_w_sprawie_Anonser_pl


    Podobnie w wyrokach Sądów:
    Sąd Okręgowy w Warszawie z dn. 02 grudnia 2016r. sygn. akt 131/16
    Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie w wyroku z dn.6 marca 2017r. VIII GC 4946/16r.
    Sąd Okręgowy w Poznaniu w wyroku z dn. 28 kwietnia 2017r.sygn. akt. XGa 284/17 .
    Sąd Okręgowy w Bydgoszczy w wyroku z dn. 25 czerwca 2015,sygn. Akt VIII Ga 124/15
    Sąd Okręgowy Katowicach z dn. 01 grudnia 2016r. sygn. AktXIX Ga 832/16
    Sąd Okręgowy w Warszawie z dn. 2 grudnia 2016 XXIII 1313/16
    Sąd Okręgowy Katowicach z dn. 04 kwietnia 2017r. sygn. AktXIX Ga 1203/16

    Podmioty (również te profesjonalnie zajmujące się prawem w Internecie), które pochopnie oskarżają Anonser.pl o działania rzekomo nierzetelne publikują przeprosiny.
    Zobacz treść opublikowanych przeprosin

    Osoby, które pochopnie zgłaszają do organów ścigania zawiadomienia o rzekomej możliwości popełnienia przestępstwa muszą liczyć się z odpowiedzialnością z art. 238 KK
    Kto zawiadamia o przestępstwie, lub o przestępstwie skarbowym organ powołany do ścigania wiedząc, że przestępstwa nie popełniono,
    podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2
    .

    Każde zamówienie w Anonser pl jest archiwizowane w sposób umożliwiający jego odtworzenie i wskazanie osoby odpowiedzialnej.
    Wiążące są jedynie te zamówienia, które są składane po wcześniejszej rejestracji i otrzymaniu loginu i hasła na wskazany adres e-mail.
    Jeżeli następuje logowanie, wiadomym jest, że:
    - przy rejestracji wskazano prawidłowy adres e-mail
    - na ten adres zostały doręczone login i hasło
    - zamówienie będzie składać osoba, która się tym adresem e-mail na co dzień posługuje
    Osoba składająca zamówienie jest zatem identyfikowana podwójnie, poprzez swój adres e-mail i poprzez swój adres IP.

    Organy ścigania mają możliwość badać czy do określonej transmisji (przesyłania formularza zamówienia) doszło w zapisanych w bazach Anonser.pl datach i z zapisanych adresów IP. Transmisja ta jest sprawdzana w węzłach operatorów. W konsekwencji takich badań otrzymują one jasny obraz tego, że zamówienie było przesłane ze wskazanego adresu IP przynależnego osobie składającej fałszywe zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
    W konsekwencji następuje umorzenie postępowania wobec nieuczciwie obwinionego a obwiniający może ponieść dotkliwe skutki swoich zachowań.
    Nie wolno bezkarnie oskarżać kogokolwiek o popełnienie przestępstwa i angażować organy ścigania do tropienia przestępstwa którego nie było.

    Zobacz kopię postanowienia o umorzeniu postępowania

    Skoro badania dochodzeniowe dowodzą, że Anonser pl domagając się zapłaty nie narusza prawa, to znaczy, że Anonser pl ma prawo się takiej zapłaty domagać.


Opinie

  1. Dodaj opinię


  1. , (, )


    Aneta 2017-08-03, (89-69-177-132.dynamic.chello.pl, 89.69.177.132)

    Pracowałam w call center przez 3 lata. Frustrujące było jak gość zamawiał u mnie usługę, dostawał klientów a potem mówił, że nic mu nie udowodnimy bo nie ma jego podpisu a szefostwo nie chciało się bić i prowizja znikała. Brawo Anonser. Dowalcie cwaniaczkom.


    Aneta 2017-08-03, (89-69-177-132.dynamic.chello.pl, 89.69.177.132)

    Pracowałam w call center przez 3 lata. Frustrujące było jak gość zamawiał u mnie usługę, dostawał klientów a potem mówił, że nic mu nie udowodnimy bo nie ma jego podpisu a szefostwo nie chciało się bić i prowizja znikała. Brawo Anonser. Dowalcie cwaniaczkom.


Dojazd do nas

Kontakt

FORMULARZ KONTAKTOWY


Adres

Al.Grunwaldzka 209
80-266 Gdańsk
woj. pomorskie